dijous, 24 de febrer del 2005

Fer empresa contra els clients

Fa uns dies que he seguit les “incidències” al dip de Ricardo Galli. Van començar arran d’un article en el que es queixava dels problemes que havia tingut a l’hora de comprar uns bitllets d’avió a AirEuropa. La resposta al seu dip van ser comentaris de suposats treballadors de Globalia, fets des d’ordinadors de Globalia, amb desqualificacions de la tasca docent
de l’autor del dip.

Globalia és la mare de tot el grup d’empreses, conegudes pels seus problemes als sistemes d’informació (sembla que el web PepeCar també té la seva història (efectivament et surt una pàgina totalment en blanc)), i he pensat, a veure quin web tenen? Doncs, una vegada allà, encuriosit, faig clic allà on diu “nuestra misión” i, oh sorpresa!: “Esta sección está en construcción. Disculpen las molestias.” No he seguit navegant, per què? Si encara no saben quina es la seva missió com a empresa, segurament el seu problema no són els sistemes d’informació.

No es pot fer empresa contra els clients, és una màxima dels negocis. I si algun d’ells es queixa, se l’ha d’atendre. I si s’han de demanar disculpes, es demanen. Perquè si no, els que ens ho mirem des de fora, pensarem que millor ser client d’una altra empresa,que si tens un problema mira com et tracten.

Crec que el seu problema no és tecnològic: és empresarial.