dijous, 20 de gener del 2005

La publicitat a lamevaweb.info - Causa o conseqüència

Aquest gener, lamevaweb.info ha anunciat que tenen molt èxit i que han de canviar de servidor, i que per finançar-ho, o han de cobrar per tenir un dip o han de posar publicitat. Un model mixt també sembla possible. No els conec de res, però me'ls imagino, treballant fora d'hores, traient lloc al servidor, fent mans i mànigues per començar un projecte, que els ha convertit en un dels llocs de referència de la dipesfera en català.

Lamevaweb.info és un projecte de l'empresa Qdevel i viuen a Agramunt, Lleida. El seu model de negoci, per muntar lamevaweb, segur que és fer-se publicitat. Fer-ho servir de referència per projectes més grans. Però en aquests casos l'èxit és un problema. Fa falta més ample de banda i servidors més potents. Els càlculs que he fet (pot ser vaig molt errat) em diuen que els diners que li fan falta a Qdevel per fer l'ampliació de lamevaweb deuen d'estar entre els 2.000 i els 6.000 euros, amb un cost de manteniment d'entre 2.000 i 4.000 euros l'any addicionals.

Com és que amb el que han fet no hi ha cua d'inversors davant de la porta de Qdevel? Potser perquè no en gastem, d'inversors, aquí.

No fa gaire que també m'he interessat per Technorati, que no paren de treure coses noves i innovadores, també al voltant dels dips. A més de les etiquetes (que de vegades funcionen!), heu vist la capseta per fer cerques al menú de la dreta? Doncs la diferència és que ells ho fan als EUA. A la primera ronda de finançament van obtenir 6,5 milions de dòlars i una valoració de l'empresa de 12 milions. Últimament van fer una ampliació dels seus servidors, i es poden veure unes fotos de les instal·lacions que farien enveja a més d'una empresa gran.

Fa un temps que hi ha rumors que Google podria comprar Technorati. No vull ni pensar la xifra.

Jo em pregunto si casos com el de lamevaweb.info són conseqüència que anem a la cua en innovació tecnològica o més aviat és justament el contrari: anem a la cua de la innovació perquè projectes com aquest no troben finançament.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Good blog. Keep it running!